Kuurman West heeft de opdracht verstrekt gekregen van ProRail voor conserveringswerkzaamheden op station Blaak en Traverse aan station Rotterdam Zuid (ook wel de Rosebrug genoemd). Kuurman was hierin niet de laagste inschrijver, maar scoorde hoog op duurzaamheid.

Onze werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het conserveren van de schoteloverkapping en het vervangen van nieuwe heldere UV-bestendige polycarbonaat platen op station Blaak. Voor de traverse van station Rotterdam Zuid gaat het om het vervangen van glaspanelen, schilderen en conserveren van diverse stalen constructies.

Voorafgaand is er vooral gekeken op welke manier de uitvoering, de duurzaamheid van dit werk nog verder verbeterd kan worden. Daar is ook de keuze gevallen om met coatings te werken van PPG, zij hebben op verzoek van de markt (waaronder van Kuurman) hun CO2 uitstoot inzichtelijk gemaakt, bij productie van diverse coatings. Onze keuze is daarmee gevallen op een conserveringssysteem die binnen de eisen van ProRail valt en de minimale CO2 uitstoot geeft.

Om bij ons eigen proces het energieverbruik goed in de gaten te houden en in te kunnen zien hoeveel elektriciteit er van de opdrachtgever wordt gebruikt, zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een paddenstoel met een geïntegreerde kilowattuurmeter speciaal voor ons werk.

Werkzaamheden:

Station Blaak

  • Het conserveren en reinigen van de overkapping, het reinigen van de RVS schotelrand en het vervangen van de kunststof dakplaten van de overkapping van Rotterdam Blaak

Traverse Station Rotterdam Zuid

  • Het vervangen van de glaspanelen.
  • Het schilderen van de staalconstructie van de traverse en boven trapopgangen.
  • Conserveren plafond, staalconstructie en puien aan de binnenzijde.
  • Schilderen kliklijsten van puien trapopgangen en liften.

Opdrachtgever:

ProRail

Aanneemsom:

€ 843.820,-

Locaties:

Rotterdam (Blaak, naast de Markthal)

Rotterdam (aan de stroomtramweg)

Begin datum: 07-07-2017

Eind datum: 15-04-2018

Wij hebben het verschil kunnen maken door een hogere CO2 reductie ambitie (CO2 Prestatieladder niveau 5) t.o.v onze concullega’s. 

Totale CO2 uitstoot op dit project bedraagt … kg. CO2 (… van totaal uitstoot 2017).

  • Gebruik van walsstroom 220V.
  • Gebruik van 220 Volt equipement.
  • Gebruik van conserveringssysteem met lage (meetbare) CO2 uitstoot.
  • Gebruik van accu gereedschap.